dima
  • detached.house

    προμελέτη-οριστική μελέτη-μελέτη εφαρμογής επιφάνεια: 280 m2 κόστος κατασκευής: 280.000 € Ο φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα στην συγκεκριμένη οικοδομή ήταν ήδη κατασκευασμένος, γεγονός που προκαλούσε λειτουργικά αλλά και αισθητικά προβλήματα. Η μελέτη στατικών επαναλήφθηκε προκειμένου να βεβαιωθεί η φέρουσα ικανότητα του κτιρίου αλλά και να εξαλειφθούν τα λειτουργικά προβλήματα. Εμφανής δίρριχτη ξύλινη στέγη επενδεδυμένη με ασφαλτικά κεραμίδια, καθαρού ανοίγματος εννέα μέτρων καλύπτει την κατοικία Στην τραπεζαρία ένα ενιαίο κούφωμα (4,00 x 2,30 μ.) προσφέρει απρόσκοπτη θέα στον μεγάλο κήπο και το βουνό της Πεντέλης. Οι μπαλκονόπορτες και τα ψηλά παράθυρα που αναπτύσσονται περιμετρικά του υπερυψωμένου καθιστικού, ενισχύουν την αίσθηση εγγύτητας με τη φύση.
    preliminary-final design-construction study area: 280 m2 construction cost: 280.000 € The given concrete frame of the building, had to be recalculated, in order to change key structural elements for the functional and aesthetical upgrade of the house. The large exposed gabled roof, covering the house, in combination with the wooden heated floor, gives a filling of warmth. The dining table sits in front of a huge curtain wall opening, with great view to the garden below and the Penteli Mountain, while the openings on the perimeter of the double height living room, opens up the house to the forest that surrounds it.