• architectural

    Architectural Design Στο έργο της ptb οι αρχιτεκτονικές αρχές είναι ξεκάθαρες, είτε εξετάζουμε μεγάλες πολυτελείς κατοικίες, είτε ανακαινίσεις και αναμορφώσεις κτιρίων και διαμερισμάτων, είτε μεγάλα βιομηχανικά κτίρια. Στα projects που αναλαμβάνει η εταιρεία, πέραν της λειτουργικότητας και των πρωτότυπων αρχιτεκτονικών λύσεων, επιδιώκεται η ανάδειξη ενός κεντρικού θέματος, διαφορετικού σε κάθε έργο. Η ποιότητα του αποτελέσματος αναδεικνύει το βάθος της μελετητικής προσέγγισης και η προσπάθεια δημιουργίας μοναδικών χώρων, απόλυτα εναρμονισμένων με τους ιδιοκτήτες τους, γίνεται αντιληπτή ακόμα και από το πιο “άπειρο” μάτι. Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία κατά τη συνθετική διαδικασία εξασφαλίζουν την αρμονική συνύπαρξη όλων των τάσεων και των μορφών του σύγχρονου design, παρά το γεγονός ότι ο μοντέρνος σχεδιασμός χαρακτηρίζει τα περισσότερα έργα της εταιρείας. Το γραφείο παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία για την πληρέστερη τεκμηρίωση των μελετών που εκπονεί. Τρισδιάστατα μοντέλα, φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, προβολικά σχέδια και εικονικά video, παράγονται προκειμένου να μελετηθεί το κάθε έργο σε βάθος και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέσα από αυτή την προσεγγιστική διαδικασία, η μορφή του προς κατασκευή έργου γίνεται πλήρως αντιληπτή και κατανοητή από τον εκάστοτε πελάτη.
    The fundamental principles embodied in ptb’s arhitecture are visible in all projects, be those an apartment renovation or a large industrial facility. Functionality and appropriate space arrangements are taken for granted in all of the firm’s projects and additionally, a key feature is highlighted so as to ensure an element of surprise. The in-depth devotion to each design is reflected in the final product where the effort to create unique spaces, bound with the client’s need and character, is visible. Although modern design characterizes most of ptb’s projects, there is a particular ability to incorporate forms and tendencies of all design styles. Following the modern advances in drafting and presentation technology is a constant pursuit of the team, with 3D rendering engines, virtual tour videos and high-end 2D drawings being deployed to ensure the final product is communicated with the best possible way. The correct implementation of the design is a constant request, hence ptb can undertake the construction supervision of designs it produces. After years of experience, ptb can ensure the most appropriate contractors are chosen for each different scope.
  • elbisco.sa

    Elbisco AE: Νέα αποθήκη στο Πικέρμι προμελέτη - οριστική μελέτη - επίβλεψη επιφάνεια: 4.000 m2 / κόστος κατασκευής: 1.200.000 € Η μελέτη της νέας αποθήκης αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου έργου που αφορά την αρχιτεκτονική και στατική αποτύπωση και έλεγχο υφιστάμενων κτιρίων οπλισμένου σκυροδέματος στις εγκαταστάσεις της ELBISCO στο Πικέρμι Αττικής. Η νέα αποθήκη περιλαμβάνει τμήμα γραφείων και αποτελεί την επέκταση του κυρίως συγκροτήματος με το οποίο συνδέεται μέσω υπόγειας διέλευσης. Η λειτουργικότητα σε τέτοιου είδους κτίρια είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε στο ακέραιο αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρώτη μόλις εβδομάδα λειτουργίας της νέας αποθήκης, η πληρότητά της έφτασε αβίαστα το 97%. Η πλήρης κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, δεν επέφερε καμία έκπτωση και στην ογκοπλαστική του μεγάλου σε διαστάσεις κτιρίου, πετυχαίνοντας την ενοποίησή του με τα υπόλοιπα κτίρια του εργοστασιακού συγκροτήματος.
    Elbisco SA: New warehouse at Pikermi preliminary-final design-construction supervision area: 4.000 m2 / construction cost: 1.200.000 € This new steel warehouse was part of a major project involving the architectural and structural appraisal of existing concrete structures in the Elbisco SA facilities at Pikermi near Athens. The 4.000 sq.m steel warehouse was built in extension to the main compound and is connected to it by means of an underground passage. The usability is the key feature of such buildings. The goal has been achieved considering that on the first run, the warehouse reached 97% of its capacity with no problems at all. However, no discount has been made to the architectural design and the facades of the large building. The new warehouse seems to be unified with the rest of the factory complex.
  • elbisco.sa b.

    Elbisco AE: Βιολογικός Καθαρισμός στο εργοστασιακό συγκρότημα της Χαλκιδας προμελέτη - οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής επιφάνεια: 120 m2 / κόστος κατασκευής: 100.000 € Βιολογικός καθαρισμός ανοιχτού τύπου και δίκτυο υπεδάφιας διάθεσης στο εργοστάσιο της Elbisco στην Χαλκίδα. Το έργο περιελαμβάνει πλήθος μελετών τόσο από μελετητικά τμήματα εντός γραφείου, όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες. Από αρχιτεκτονικής απόψεως, οι νέες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού αποτελούν συνέχεια του ρυθμού που διατρέχει το σύνολο του υφιστάμενου εργοστασιακού συγκροτήματος, με έντονη αντιπαραβολή λευκών φωτεινών επιφανειών και σκούρων μπλε εσοχών. Η αδειοδότηση του βιολογικού συμπεριέλαβε την νομιμοποίηση του συνόλου του συγκροτήματος καθώς και λειτουργικές μεταβολές στον κύριο όγκο του.
    Elbisco SA: Waste water treatment plan in Chalkis factory complex preliminary-final design-construction supervision area: 120 m2 / construction cost: 100.000 € Project involved large number of studies and designs, some of them not within our expertise, that had to be coordinated on a very strict time line. Architecturally the building follows the lines and colure pallet of the rest of the factory complex. The building permit of the project, included the legalization of all the buildings in the complex, as well as functional changes on the main building.
  • bubble.house

    Ανακατασκευή & μετατροπή εξοχικής κατοικίας σε κύρια προμελέτη - οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής επιφάνεια: 160 m2 κόστος κατασκευής: 85.000 € Μετατροπή παλιάς παραθεριστικής κατοικίας 73 m2 σε σύγχρονη μονοκατοικία 160 m2 στην παραλία του Μαραθώνα. Η καθολική μεταμόρφωση της υφιστάμενης κατοικίας έγκειται στο συνδυασμό της στατικής επίλυσης του νέου μεταλλικού φορέα με τον επαναπροσδιορισμό του κτιριολογικού προγράμματος. Νέοι, άνετοι και σύμφωνοι με τις σύγχρονες απαιτήσεις χώροι κατασκευάζονται σε άμεση επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο.
    Holiday home reconstruction & convertion into main residence preliminary-final design-construction study area: 160 m2 construction cost: 85.000 € Conversion of an old 73 m2 summer house into a modern residence of 160 m2 on the beach of Marathon. The unique transformation of the existing residence lies in clever combination of the new metallic structure with the redefinition of the plan. New, comfortable and in line with modern requirements spaces are in direct contact with the natural environment.
  • x2.lofts

    Μετατροπή 8 γραφείων σε 2 loft στου ψυρρή προμελέτη - οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής επιφάνεια: 133 m2 / κόστος κατασκευής: 80.000 € Μετατροπή 8 γραφείων συνολικού εμβαδού 133 m2 στον 3+ ενός βιομηχανικού κτιρίου στον Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, σε δύο σύγχρονα διαμερίσματα τύπου loft. Η σύνθεση βασίζεται στις απαιτήσεις της μουσικού στο επάγγελμα, ιδιοκτήτριας. Το μεγαλύτερο loft (90 m2) διαμορφώνεται από μια φαρδιά ρευστή κόκκινη γραμμή, διακυμαινόμενου πλάτους που διατρέχει όλο το μήκος του διαμερίσματος, άλλοτε κάτω στο δάπεδο και άλλοτε στην οροφή. Εντός της κατασκευής αυτής κρύβονται όλα τα services του διαμερίσματος (μπάνια, βεστιάριο, ντουλάπες, κλιματισμός, studio ηχογράφησης, control desk, κ.α.).
    8 offices convertion to 2 lofts in psirri, athens preliminary-final design-construction study area: 133 m2 / construction cost: 85.000 € The project involved the transformation of a whole floor in a former industrial building into 2 loft-type apartments. Program goals included an open, flexible layout -that fits the owner’s contemporary lifestyle-, maximizing daylight and views to key city landmarks. The key design concept was a continuous multipurpose dry wall enclosure that runs the whole length of the apartment and houses all the new equipment and spaces that have to be “contained”: Air ducts, lighting, bathrooms, storage, music equipment. That allows the rest of the space to be totally open, flexible and versatile. Materials palette is two-tone: Gray Concrete floor and hues of whites and grays that are in line with the industrial character of the building, while the new “container” is painted with bright red lacquer and becomes the main feature in the space. project also included fully custom designed cabinetry and millwork.
  • tower.house

    Ανακατασκευή παραδοσιακού πυργόσπιτου στην Άνδρο προμελέτη - οριστική μελέτη - κατασκευή επιφάνεια: 335 m2 / κόστος κατασκευής: 200.000 € Το πετρόχτιστο παραδοσιακό κτίσμα των αρχών του 1700, εκτείνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο με πισίνα και ξεχωριστό ξενώνα 35 m2. Το κτίσμα αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθεί ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας του πυργόσπιτου, αντιγράφοντας και επανακατασκευάζοντας ακόμα και κατεστραμμένα ξύλινα ή πέτρινα διακοσμητικά στοιχεία. Ο λίθινος φέρων οργανισμός διατηρούνταν σε αρκετά καλή κατάσταση. Απαραίτητη όμως κρίθηκε η καθαίρεση του συνόλου των κατασκευασμένων από ξύλο και καλάμια διαφραγμάτων (εσωτερικές στάθμες και δώμα), και η επανακατασκευή τους με τα ίδια υλικά, με μόνη προσθήκη τις απαραίτητες μονώσεις για το δώμα. Στον περιβάλλοντα χώρο, πέτρινοι αναλημματικοί τοίχοι πλαισιώνουν την πισίνα, ενώ ο εξώστης που αναπτύσσεται δίπλα της, οδηγεί το βλέμμα στην κοιλάδα και το Αιγαίο πέλαγος, που λειτουργούν ως φυσική συνέχεια του κτίσματος.
    House reconstruction in Andros preliminary-final design-construction area: 335 m2 / construction cost: 200.000 € The project involved the reconstruction of a spacious 335 m2 tower house of traditional architecture, built in the early 1700, on the island of Andros, with the addition of a pool and a small guest house. In the design and the construction process, great care has been given to conserve, the special character of the building, even to the last detail. Even though, the masonry walls were in pretty good condition, the wooden floors were completely removed and reconstructed with the same materials. The landscape of the surrounding of the building is spectacular. The large retaining walls create nice planar spaces around the main building, framing the pool and maximizing the view to the Aegean Sea.
  • chalandri.duplex

    Διπλοκατοικία στο Χαλάνδρι προμελέτη - οριστική μελέτη - μελέτη εφαρμογής - επιφάνεια: 315 m2 κόστος κατασκευής: 280.000 € Προσθήκη κατ’ επέκταση νέας διώροφης κατοικίας εμβαδού 120m2 και ριζική ανακαίνιση υφισταμένης ισόγειας κατοικίας 200m2 κατασκευασμένη το 1955, σε οικόπεδο 1050m2 . Με δεδομένη την απαίτηση του πελάτη για διατήρηση της παλιάς μονοκατοικίας, μέρος της μορφολογίας αυτής μεταγράφεται στη νέα οικοδομή, αποσκοπώντας στην αισθητική και μορφολογική ενοποίησή τους. Οι δύο κατοικίες δύνανται να λειτουργήσουν και ως μία χάρη στην εσωτερική σύνδεσή τους, ενώ ο κοινός τους υπαίθριος χώρος τις διαχωρίζει, λειτουργώντας ως αίθριο. Η ανακαίνιση δεν αφορά μόνο στα υλικά, τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία των χώρων, αλλά επεμβαίνει με τρόπο καταλυτικό στο κτιριολογικό πρόγραμμα του κτιρίου. Η είσοδος, το καθιστικό, η τραπεζαρία και τα δωμάτια αλλάζουν δραματικά την θέση τους στον χώρο, ώστε να αποκτήσουν τη σωστή σχέση με το περιβάλλον τους.
    Duplex house in Chalandri preliminary-final design-construction study area: 315 m2 construction cost: 280.000 € Extension addition of a new 2 strorey residence of 120 m2 and total refurbishment of the existing 200m2 build by 1955,ground floor house in a 1050 m2 plot. The existing ground floor house was preserved and it’s form and shape was partly transferred to the new building so as to unify in a way the two separate buildings. The two residences can be unified functionally as they are connected at one end, while being separated by an inner garden resembling an atrium. Refurbishment of the existing residence went beyond decoration changes and included a large rearrangement of rooms so that crucial parts like the entrance, the living room and the bedrooms regain the correct relation to the surroundings.